Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Trastorns Alimentaris  > Prevenció
 

Prevenció

En sanitat no hi ha millor inversió que l'aplicada en la prevenció i promoció de la salut mental. En el cas dels trastorns de la conducta alimentària (TCA), el sofriment, la desorganització de la vida personal i familiar i la repercussió de l'anorèxia i la bulímia nervioses en l'entramat social fan de la prevenció una necessitat difícil, però ineludible.

 

La prevenció primària és la política de salut que estableix programes per reduir la incidència o l'aparició de casos nous d'una determinada patologia. S'anomena prevenció secundària al conjunt d'intervencions assistencials que proporcionen un diagnòstic ràpid i precís i un tractament eficaç. La prevenció terciària, conceptualment més inconcreta, no és més que la suma de mesures que milloren la qualitat de vida de les persones malaltes cròniques i que no són de bon pronòstic.

 

Els TCA, per la seva incidència, per la població a la qual afecten, per les característiques i per l'alarma social que generen, han creat una gran polèmica. Per això, tot i ser trastorns d'aparició relativament recent, la necessitat d'aplicar programes preventius es va plantejar des d'un principi. Aquest apartat es refereix únicament a la prevenció primària.